Over Overal

Stichting Overal ondersteunt projecten Overal ter wereld. Deze ondersteuning is mogelijk doordat wij van veel mensen spullen krijgen die ze niet meer gebruiken. Deze spullen verkopen we door tegen lage prijzen. Het grootste deel van de opbrengst kunnen we aan projecten besteden, omdat iedereen bij ons vrijwillig of gesubsidieerd werkt.

OlifantOveral zamelt zowat alles in wat nog enigszins verkoopbaar is: meubels, boeken, audio- en video- apparatuur, lampen, kleren, schoenen, wc-potten etc. Al deze spullen worden ofwel door mensen naar Overal gebracht ofwel door ons met de Overal-bus bij mensen opgehaald. Het grote aanbod dwingt Overal tot het maken van een selectie bij het inzamelen van spullen. En alleen sommige spullen, te weten elektronische apparaten en af en toe een kast of een bank, worden indien nodig door ons gerepareerd. Vaak missen we de tijd, ruimte en deskundigheid om meer spullen op te knappen. Wel worden bruikbare materialen en onderdelen eveneens ingezameld of uit onverkoopbaar gebleken artikelen gesloopt, zodat handige klanten er een nieuwe bestemming aan kunnen geven.

Handel3Op twee middagen in de week, de woensdag- en zaterdagmiddag, is Stichting Overal open voor de verkoop van alle binnengekomen spullen. Voor de meeste afdelingen gelden vaste prijzen, maar vaak wordt er behoorlijk onderhandeld, wat ook z’n charmes heeft. Hoewel niet iedereen stil staat bij de doelstellingen van Overal, wordt door de verkoop toch op gemakkelijke wijze bijgedragen aan hergebruik van allerlei goederen.

Het afval dat overblijft wordt in onze milieustraat gesorteerd en zoveel mogelijk gescheiden afgevoerd. Het merendeel gaat weg via de gemeentelijke Dienst Afvalverwerking en Reiniging. De rest vindt een andere bestemming. Zo gaat het oud-ijzer naar een plaatselijke handelaar.

Onze doelstellingen

Geschiedenis van Overal

Onze jaarverslagen